1 Mart 2014 Cumartesi

Fırında Donut

Malum hayatımızın her alanında karmaşa hakim,özellikle yediğimiz hazır gıdalarda bu tehlike çok daha büyük
o yüzden mümkün mertebe evde hazırladığımız gıdaları tüketmekde yarar var.Amacımız şu: Her şeyi zamanında, taze ve günlük tüketmek. Yapay kalorili ürünlerden uzak durmak. Hazır yiyeceklerden ziyade evde muadillerini yapmak. Benim bu işten anladığım bu.Donutu bir çoğumuzun sevdiğini düşünüyorum buyrun bakalım evde üstelik dahada sağlıklı olarak fırında ,deneyin derim.

Malzemeler:

10 adet
Gerekli Malzemeler:
* 110gr Un
* 65gr Beyaz şeker
* 25gr Kahverengi şeker
* 1 Tatlı kaşığı Mahlep
* 1 Tatlı kaşığı Hamur Kabartma Tozu
* 1 çimdik tuz
* 1 çimdik tarçın
* 45gr Günlük süt
* 40gr Buttermilk (40gr günlük süt kaynatılır ve sıcakken 1/2 adet limon suyu eklenir.)
* 1 adet Yumurta
* 15gr Sıvıyağ
* 1 adet Vanilya özütü
* Süslemek için: Eritilmiş çikolata
Hazırlanışı:
Fırın 160 derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır. Kalıp yağlanır. Kağıt peçete ile silinerek fazla olan yağ alınır.
Kuru malzemeler bir kapta, akışkan malzemeler bir kapta ayrı ayrı karıştırılır.
El çıpıcısı ile bütün malzemeler biraraya getirilerek akışkan bir hamur elde edilir.

Hamur kalıplara 2/3 oranında doldurulur ve ön ısıtma yapılmış fırında 10-12 dakika pişirilir.Evde bu tür kalıp olmayabilir,o yüzden basit şekilde çözebiliriz,mufin kalıbınız varsa onlara yerleştirip hamuru ortasını şişe kapağı ile kesip ortasını çıkarabilirz,bu şekilde kalıp yoksa elimize ceviz büyüklüğünde alıp to haline getirip yine şişe kapağı ile kesebiliriz,bana göre en güzel çözüm pasta malzemeleri satan yerlerde çok cüzzi rakamlarla metalden bu kalıplardan alabilirsiniz ,bende bu şekilde kalıp var,bu kalıbı alırsanız evde yapacağımız pişi gibi hamur işlerinde kullanabilirsiniz.

Süre sonunda fırından tezgaha alınır ve oda sıcaklığına ulaştığında eritilmiş çikolata ile süslenir.


Afiyet olsun,sevgiyle kalın 

Hiç yorum yok: