3 Mart 2014 Pazartesi

Haşhaşlı Milföy Çubukları


Malzemeler
10 adet çubuk için
  • 2 adet 10*20 cm ebadında milföy hamuru
  • 1 yumurta, çatalla hafifçe çırpılmış
  • 3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
  • 3 çorba kaşığı parmesan peyniri (eski kaşar peyniride olabilir), rendelenmiş
  • Yapılışı
  1. Önceki akşamdan ihtiyacınız kadar milföy hamurunu buzluktan alıp buzdolabı kısmına koyun ve ertesi güne kadar açılmasını bekleyin. Hamurları geniş ve düz tabanlı, parşömen kağıdı serili bir tepsiye yerleştirin.

2-Ufak bir kasede yumurtayı çatalla hafifce çırpın. Bir fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün. Hamurların yüzeyinin tamamını kaplayacak şekilde haşhaş tohumlarını serpin. Başka bir parşömen kağıdını hamurların üzerine koyup elinizle hafifçe bastırın. Hafifçe diyorum; bastırırken hamurun genişlemesine izin vermeyin, haşhaş tohumları yüzeye yapışsın yeter.


3-Tepsiyi bu haliyle buzluğa yerleştirip 10 dakika soğuması için dinlendirin. Tepsiyi buzluktan çıkarıp hamurları ters çevirin. Yine üzerlerine fırçayla yumurta sürüp bu sefer Parmesan peynirini dökün. Eğer herhangi bir baharat kullanacaksanız onu da bu adımda
 peynirin tepesine ekleyebilirsiniz.
4-Yine parşömen kağıdını hamurun üzerine koyup elinizle hafifçe bastırın ve buzlukta 10 dakika bekletin.Bu bekletme işlemlerini sakın atlamayın. Bu işlemler esnasında hamurlar ısınıyor. Her adımdan önce hamurları soğutarak şekillerini korumuş oluyoruz. Eğer bu adımı atlarsanız kıvırma işlemi sırasında zorluk yaşayacağınız gibi, piştikten sonra çubuklar çok fazla yamulacaktır.


5-10 dakika sonra buzluktan çıkardığınız hamurları 2 cm genişliğinde şeritlere kesin. İki adet fırın tepsisine parşömen kağıdı serin. Bu parşömen kağıdının üzerine şeritleri teker teker yerleştirin. Şeridin uç kısmını parmağınızla hafifçe bastırarak sabitleyin. Ardından kıvırıp alt ucunu tekrar bastırarak sabitleyin. Bu işlem esnasında hamuru çekiştirip uzatmamaya özen gösterin. 
6-Şeritleri fırın tepsisi başına 5 adet olmak üzere aralarında 3-4 santim boşluk bırakacak şekilde yerleştirin ve tekrar buzlukta soğumaya bırakın. Fırınınızı 190 derecede ısıtmaya başlayın. 20 dakika geçtikten sonra fırın tepsilerini fırına koyun ve 18-20 dakika pişirin. Pişirme zamanının yarısında tepsilerin yerini değiştirirseniz bütün çubuklar eşit olarak pişecektir. Yerleri değişmezse altta kalan tepsidekiler çok fazla pişecektir.
7-Çubukları fırından aldıktan sonra 10-15 dakika oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin ve hala ılıkken servis yapın. Piştikten hemen sonra servis yapmanızı öneririm. Bekledikleri zaman tadları o kadar güzel olmuyor. Eğer bir şekilde soğurlarsa düşük bir ısıda (140-150 C) tekrardan 5-10 dakika ısıtabilirsiniz.
Not:
Hazırladığınız çubukları 2 hafta boyunca buzlukta dondurup bekletebiliyorsunuz. Pişireceğiniz zaman açmaya bile gerek kalmadan önceden ısıtılmış fırına koyuyorsunuz ve 20 dakika içinde çubuklarınız hazır.
Cafe Fernandodan alınmıştır.

Hiç yorum yok: