27 Şubat 2014 Perşembe

Damla Çikolatalı Kurabiye


Malzemeler:

113 gr. tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında iyice yumuşamış
1 su bardağı (200 gr.) kahverengi toz şeker
3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet iri yumurta
2 tatlı kaşığı vanilya esansı
1 + 3/4 su bardağı (219 gr.) un
½ tatlı kaşığı kabartma tozu
½ tatlı kaşığı karbonat
½ tatlı kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı instant kahve (nescafe)
1 su bardağı damla çikolata veya küçük küpler halinde doğranmış bitter çikolata 


Tarif:
Fırını 170 dereceye (turbo-fanlı fırınlarda 150 derece) getirin.
Derince bir karıştırma kabına yağı, kahverengi şekeri ve toz şekeri koyun. Mikseri orta hızda çalıştırın ve 30 saniye boyunca malzemeleri çırpın.
Yumurtayı ve vanilyayı ekleyin. Mikserle 15 saniye boyunca tekrar çırpın.
Ardından karıştırma kabının içine unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu eleyin. Elinizle hamuru yoğurun.
En son olarak çikolatayı ve kahveyi ekleyin. Tekrar yoğurun.
Elinize ikişer yemek kaşığı bu malzemeden alın. Avuç içinizde yuvarlayın ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Hamurdan topların üzerine, 4 cm. çapında genişleyene kadar, bir kaşığın tersiyle hafifçe bastırın.
Tepsiyi fırına koyun ve 18-20 dakika pişirin. Fırından çıkınca hala yumuşak olan kurabiyeleri, soğuyana kadar bir tel ızgaranın üzerinde bekletin. Kurabiyeleriniz soğuyunca onları hava almayan bir kapta saklayın.

Hiç yorum yok: