Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1/2 çay bardağı su
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram tereyağı
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Yapılışı:
1. Çiçek yağının yarısı, yumurta, tahin , tuz ve suyu iyice
karıştırın.Üzerine unu ilave ederek ele yapışmayacak bir kıvamda yoğurun.Hamuru
2 saat dinlendirin.Hamuru tezgaha alın.Elinizi kalan çiçek yağı ile
yağlayın.Hamuru iki elinizle inceltebildiğiniz kadar açın.Bu arada eliniz sık
sık yağlamayı unutmayın.Hamuru rulo şeklinde sarın, üzerini streç filimle kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.
2.Soğuk tereyağını iki yemek kaşığı
unla birlikte açın.Buzdolabından çıkardığınız hamuru merdane ile açın.Üzerini
artı şeklinde kesin.Hamurun yarısına tereyağını yerleştirin.Hamurun diğer
yarısını yağın üzerine kapatıp kenarlarından bastırarak yağın tamamen içerde
kalmasını sağlayın.Buzdolabında bir saat
bekletin.Hamuru tekrar açın ve elde ettiğiniz dikdörtgenin dar olan her iki
kenarından tutup uç uca gelecek şekilde ,ortaya doğru katlayın.Kat yeri arada
kalacak şekilde tekrar ikiye katlayın.Hamurun üzerini kapatıp 30-40 dakika
bekletin.
3. Hamuru küçük bezelere ayırın.Bezenin bir tanesini elinize alın.Daire
şeklinde iki parmağınızla inceltin.Kenarlarından büzerek ortada toplayıp yağsız
tepsiye ters çevirin.Üzerine yumurta ve sütü birlikte çırparak sürün.
4.Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Fırından çıkarıp servis
tabağına alın.Haşlanmış yumurta ile birlikte servis edin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder