6 Mart 2014 Perşembe

Evde Magnolia Puding

İstanbul'da Cookshop'un  Mağnolia Pudingi çok meşhur'dur.
Aslında bu tatlı New York'un ünlü Mognolia Pastanesi'nin daha da ünlü Banana Pudinginin uyarlamasıdır.Bende bu pudingi ev usulu yaptım.Deneyin beğeneceksiniz.Zamanım kısıtlı ,ayrıca daha kolay olsun diye düşünürseniz puding kısmını Dr.Oetker puding veya Dr Oetker Creme Ole ile hazırlayıp kalan kısmını tarife göre uygularsınız.

.Ben pudingi kadeh,bardak ve kaseye yaptım,eğer arzu ederseniz cam bir tepsiye hazırlayıp keserekde tabaklarda sunabilirsiniz,.Ayrıca muz yerine çilek,vişne vb .. olabilir



Yapılışı:
Şeker,nişasta ve tuzu orta boy bir tencerede tel çırpıcı ile karıştırın.Pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çırparak yavaşca yarım bardak sütü ekleyin.Ardından yumurtaları ve kalan sütü koyun.Tencereyi orta ateşe alın ve puding koyulaşıncaya kadar sık sık karıştırın.Puding kıvamını alınca altını iyice kısın,spatula ile kenarlarını sıyırın,3-5 dakika daha pişirin,altını kapatın.İçine tereyağ ve vanilyayı ekleyin,karıştırın.Başka bir kaba alın ve soğumaya bırakın.Ara sıra karıştırınki kabuk tutmasın.
Puding soğudukdan sonra bir kutu kremayı ekleyin ve iyice çırpın.Bisküvileri mutfak robotunda çekin.



İster büyük bir cam kase,isterseniz benim yaptığım gibi tek kişilik cam bardak kullanabilirsiniz.Önce dibine bisküvi kırıntısı,üzerine puding.Bir kat daha bisküvi kırıntısı ,ardından bolca muz dilimi.Bir kat daha puding, bisküvi kırıntısı ve süslemek için muz.

Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok: